Logo Parkinson en Werk Search

Podcast: Twee jonge vrouwen praten over werken met parkinson

Terug naar alle verhalen

Podcast: Twee jonge vrouwen praten over werken met parkinson

Annelien Oosterbaan
Wendy van Wijk.jpg

Auteurs: Annelien Oosterbaan, Wendy Lugthart, Reinout Slee.

Parkinson is een chronisch-progressieve ziekte. Hoe traag de aandoening zich ook ontwikkelt, de symptomen verminderen niet, maar verergeren totdat werken uiteindelijk onmogelijk wordt. Tot het zover is, kan er echter nog heel wat werk worden verzet. Werkvoldoening blijkt hierbij een belangrijk effect te hebben op de productiviteit en de duurzame inzetbaarheid. In deze podcast vertellen twee ervaringsdeskundigen over hun weg naar een duurzaam evenwicht op de werkvloer.

Vertel ik het of niet?

Wendy Lugthart werkte in het bedrijf van haar man toen ze de diagnose parkinson kreeg. Annelien Oosterbaan was gynaecoloog. Door de diagnose nam hun carrière een andere weg dan gepland. Wendy richtte een tijdschrift op, waarin ze mensen met parkinson aan het woord laat, en Annelien ging in opleiding tot verzekeringsarts bij het UWV. Voor het zover was, deden beiden ervaring op met solliciteren. Ze moesten toen zichzelf de vraag stellen: ‘Vertel ik het of niet?’

De Werkwaarde podcast wordt mogelijk gemaakt door UwVerzuimregisseur en de Portretmakers.

Meer verhalen