Logo Parkinson en Werk Search

Astrid van Dorsten: "Ik probeer vooral te denken Wat kan wel?"

Terug naar alle verhalen

Astrid van Dorsten: "Ik probeer vooral te denken Wat kan wel?"

Werkgroep Parkinson en Werk
Astrid van Dorsten.jpg

Als Expertiseplatform Parkinson en Werk hebben we regelmatig contact met mensen die de diagnose parkinson hebben en aan het werk zijn. Interessante gesprekken over bijzondere werksituaties en -ervaringen in bijvoorbeeld begeleiding. Deze verhalen zijn informatief en inspirerend, verhalen waar anderen hun voordeel mee kunnen doen. Hoewel parkinson uiteraard van invloed is op het werk, blijkt de diagnose lang niet altijd ‘stoppen met werken’ te betekenen. In het kader van het delen van ervaringen spraken we met: Astrid van Dorsten (58). Astrid is volledig werkzaam in het onderwijs in een functie waar een paar aanpassingen zijn gedaan.

We ontmoeten Astrid online, in de dagen tussen kerst en oud en nieuw. Voor haar is het kerstvakantie en dat is een welkom moment in het onderwijs om even bij te tanken. Zo ook voor Astrid die fulltime werkt bij het Willem van Oranje College in Waalwijk en sinds 2021 formeel de diagnose ziekte van Parkinson heeft. Daar is heel wat aan vooraf gegaan.

Lees het volledige artikel in Parkinson Magazine

Meer verhalen