Logo Parkinson en Werk Search

Hubrecht de Bliek:“Voor mij was de diagnose parkinson ook een wake-upcall!”

Terug naar alle verhalen

Hubrecht de Bliek:“Voor mij was de diagnose parkinson ook een wake-upcall!”

Werkgroep Parkinson en Werk
Hubrecht de Bliek.png

Als Expertise Platform Parkinson & Werk hebben we regelmatig contact met mensen die de diagnose parkinson hebben gekregen en die nog werkzaam zijn. Vaak leidt dit tot interessante gesprekken over bijzondere werksituaties en -ervaringen. Dit jaar zijn we begonnen met het optekenen van deze informatieve en inspirerende verhalen, zodat anderen er hun voordeel mee kunnen doen. Hoewel parkinson van invloed is op het werk blijkt de diagnose lang niet altijd ‘stoppen met werken’ te betekenen. We spraken op Goede Vrijdag met Hubrecht de Bliek (64). Hubrecht werkt bij Philips (Research).

Voorafgaand aan ons gesprek stuurt Hubrecht ons een beknopte samenvatting van zijn ervaringen met parkinson en werk. Het is zo vlot geschreven dat het direct gepubliceerd kan worden. Het daaropvolgende gesprek is echter dermate boeiend dat het resulteert in een ‘duo-artikel’, van Hubrecht en van ons.

Lees het volledige artikel in Parkinson Magazine

Meer verhalen